96 Parhaat muuttovinkit – 2023

96 Parhaat muuttovinkit – 2023 ja elinkustannukset, Muutto on osa elämää. Ja muutitpa usein tai pakkaatko laukkusi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, se on tunnetusti stressaava prosessi, joka voi vaatia veronsa jopa parhaille suunnittelijoille. Onneksi, vaikka muutto ei välttämättä ole helppoa kenellekään, on olemassa joitakin tapoja pakkaamiseen ja purkamiseen nopeammin, vähentää työmäärää ja lopulta saada prosessi sujumaan hieman sujuvammin.
Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Kokeile parhaita pakkaus- ja muuttotyökalujamme itse ja löydä luovia tapoja parantaa liikkumistasi.

Kuinka liikkua: valmistautuminen

Paras tapa pakata muuttoa varten on aloittaa aikaisemmin, mieluummin kuin myöhemmin. Joten ennen kuin siirrymme pakkausvinkkeihin ja temppuihin, tässä on joitain liikkuvia hakkereita, jotka auttavat sinua aloittamaan oikealla jalalla.

1. Selvitä logistiikka: tee itse vai ammattilaisapu?

Pelkästään kaikkien siirtoon liittyvien tehtävien ajatteleminen voi saada sinut tuntemaan olosi ylivoimaiseksi ja paniikkiin. Kyllä, paljon on saatava aikaan, mutta aloita miettimällä, palkkaatko muuttoyrityksen vai kuorma-auton. Luuletko tarvitsevasi ammattiapua vai voitko tehdä itse?
Jos käytät muuttoja, vieraile muuttoyrityshakemistossamme löytääksesi luotettavia ja hyvämaineisia muuttajia. Jos vuokraat kuorma-auton muuttoa varten, voit löytää sellaisen parhaiden kuorma-autovuokraamoiden oppaamme avulla. Joka tapauksessa hanki vähintään kolme tarjousta kolmelta eri yritykseltä. Mitä nopeammin saavutat tämän, sitä nopeammin voit siirtyä muihin tehtäviin.
Suosittelemme, että tutustut yrityksiin kahdeksan viikkoa ennen muuttoa ja hankit tarjoukset ja palkkaat ne vähintään seitsemän viikkoa ennen muuttoa.

2. Luo liikkuva tarkistuslista

Kun olet palkannut muuttajia tai vuokrannut kuorma-auton, mieti, mitä sinun on tehtävä seuraavaksi. Voit käyttää muuttolistaamme tai luoda oman, mutta tarvitset jonkinlaisen luettelon, joka opastaa sinua muuttopäivän läpi. Kun uusia tehtäviä tulee, lisää ne luetteloon. Järjestäytyminen vähentää liikkumisen aiheuttamaa stressiä.
Mitä sinun tulee tehdä, riippuu olosuhteistasi, mutta yleensä sinun on siirrettävä tai peruutettava sähköt vanhassa kodissasi ja määritettävä apuohjelmat uudessa kodissasi. Jos sinun on löydettävä uusia terveydenhuollon tarjoajia, siirrä potilastietosi. Liikkuminen lemmikkien kanssa? Sinun tulee kerätä lemmikkisi eläinlääkäritiedot. Jos lapsesi ovat muuttamassa uudelle koulupiirille, ilmoita muutosta koululle ja etsi koulu uudelta alueeltasi.

3. Aseta budjettisi

Muutto voi tulla kalliiksi, etkä halua päätyä suureen tarrashokkiin kaiken muun päälle. Hyödynnä online-muuttokustannuslaskuriamme ja laske, kuinka paljon voit odottaa kuluttavasi.

4. Suunnittele pakkaustarvikkeet

Käytä pakkauslaskuriamme saadaksesi hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon tarvitset pakkaustarvikkeita. Näin voit olla varma, että saat tarvitsemasi ensimmäisellä kerralla kauppaan.


5. Syödä

Muuttajat eivät siirrä pilaantuvia elintarvikkeita. Aseta tavoitteeksi syödä mahdollisimman paljon ruokaa, joka sinulla on kotonasi jo ennen muuttopäivää. Muuta se peliksi ja ole luova reseptien avulla nähdäksesi, kuinka paljon voit käyttää. Tee hyvää samalla lahjoittamalla avaamatonta/vanhentumatonta ruokaa paikalliselle ruokapankille. Jos käytät Move for Hunger -muuttoyrityskumppania, muuttajasi voivat poimia ei-toivotut ruoat ja toimittaa ne paikalliseen ruokapankkiin puolestasi. Voittoa tavoittelematon järjestö tekee yhteistyötä satojen siirtoyritysten kanssa, joten sinun ei pitäisi olla ongelmaa löytää muuttaja tarpeisiisi.

96 Parhaat muuttovinkit – 2023

Tavaroista eroon pääseminen

Emme voi liioitella, kuinka paljon helpompaa muutto on, jos järjestät omaisuutesi ja heität, kierrätät tai lahjoitat tarpeettomat sen sijaan, että raahaisit sen mukanasi uuteen kotiin. Se on yritys, mutta nämä vinkit voivat auttaa sinua tekemään sen.

 1. 5. Käy tavarasi läpi huone huoneelta
  Avaa komerot ja kaapit, älä jätä mitään laatikoita väliin. Hanki käsitys siitä, kuinka paljon sinulla on, ja tee muistiinpanoja siitä, mitä voi mennä. Tee luettelo siitä, mitä huonekaluja ei kannata siirtää.
 2. 6. Tee kaapin siivous
  Jos se ei istu, on poissa muodista ja/tai et ole käyttänyt sitä vuoteen, eroon siitä. Sama koskee lasten kaappeja, liinavaatekaappeja ja kylpyhuoneen hyllyjä.
 3. Päästä eroon tavaroista, joita et ostaisi uudelleen
  Kun päätät, onko esineellä jokin tarkoitus elämässäsi, kysy itseltäsi, käyttäisitkö rahaa siihen, jos sinulla ei sitä jo olisi. Jos et, et todennäköisesti tarvitse sitä.
 4. Järjestä lahjoitusten nouto
  Jos tiedät lahjoittavasi suuria esineitä, kuten huonekaluja ja mattoja, varaa nouto etukäteen, jotta voit olla varma, että organisaatiosi noutaa ne. Tutustu tähän luetteloon hyväntekeväisyysjärjestöistä, jotka keräävät lahjoituksesi, jotta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, kuinka aiot kuljettaa kaiken.
 5. Harkitse lyhytaikaista varastointia
  Jos on joitain esineitä, joista et voi vielä sitoutua luopumaan, mutta et ole varma tarvitsevasi, voit laittaa ne lyhytaikaiseen säilytysyksikköön ja arvioida myöhemmin.
 6. Palkkaa roskanpoistoyritys
  Tilojen, kuten autotallien, kellarien ja ullakoiden, puhdistamiseen voi kulua paljon aikaa. Anna ammattimaisen roskanpoistoyrityksen tehdä se puolestasi. Pidä mitä haluat, ja loput voivat mennä. He hävittävät roskat, siivoavat ja jopa lahjoittavat esineitä paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Sinun ei tarvitse vain vetää mukanasi ei-toivottuja raskaita esineitä, kuten patjaa tai sohvaa, vaan voit myös keskittyä muihin tehtäviin.
 7. Säästä rahaa liikkeelläsi
  Sen lisäksi, että siirrot ovat paljon työtä, ne voivat myös maksaa sinulle paljon rahaa. Seuraa näitä liikkuvan budjetin hakkereita pitääksesi kustannukset kurissa.
 8. Hanki tarjoukset vähintään kolmelta eri toimijalta
  Tämä auttaa varmistamaan, että saat parhaan hinnan, ja saatat jopa huomata, että yritys on valmis alentamaan arviotaan, jos se tarkoittaa yrityksesi hankkimista.
 9. Katso kaikki muuttovaihtoehdot
  Paras tapa liikkua on tapa, joka sopii tarpeisiisi ja budjettiisi. Vertaa muuttoyrityksiä hintaa muuttoauton vuokraamiseen tai siirrettävän muuttokontin käyttämiseen kustannustehokkaimman vaihtoehdon hiomiseksi.
 10. Löydä ilmaisia pakkaustarvikkeita
  Voit usein hankkia ilmaisia pakkaustarvikkeita soittamalla paikallisille jälleenmyyjille tai kysymällä ystäviltä ja perheenjäseniltä.
 11. Jousta
  Onko sinulla liikkumavaraa sen suhteen, milloin sinun on muutettava? Säästä rahaa valitsemalla muutto keskellä viikkoa tai kuukauden puolivälissä. Viikonloppuisin muutto ja kuukauden ensimmäiset tai viimeiset päivät ovat kalliimpia suuremman kysynnän vuoksi
 12. Kuinka pakata muuttoa varten

Pakkaaminen muuttoon saattaa olla aikaavievin osa koko prosessia.
Parhaat pakkausvinkkimme muuttoa varten tarkoittavat aikaa säästämistä samalla kun varmistat, että tavarasi ovat turvassa.
Tätä silmällä pitäen, tässä on muuttopakkausohjeet, jotka sinun on tiedettävä sujuvamman siirron saavuttamiseksi.

96 Parhaat muuttovinkit – 2023

Perusta pakkausasema

Kerää ensin pakkaustarvikkeet. Tärkeimmät tavarat, jotka haluat sisällyttää, ovat laatikot, pakkausteippi, sakset, pakkauspaperi, kuplamuovi, tussit, vanhat pyyhkeet ja peitot, erikokoiset muovipussit, mukaan lukien pienet suljettavat pussit ja roskapussit, värikoodatut tarrat ja paljon muuta .

Aseta pinta pakkausasemallesi. Se voi olla kokoontaitettava pöytä tai vierashuone tai, jos voit säästää sitä pakkaamisen aikana, ruokapöytä. Näin et tuhlaa aikaa tarvikkeiden etsimiseen ja voit käyttää asemaa laatikoiden teippaamiseen ja etiketöintiin.

 1. Pakkaa pakkaustarvikkeet viimeiseksi
  Tarvitset luultavasti ainakin osan niistä muuttopäivänä, kuten teippiä ja tusseja, joten säilytä ne pakkaamattomina ja pakkausasemalla loppuun asti.
 2. Ota liinavaatteet, pyyhkeet ja muut pehmeät esineet käyttöön
  Kääri särkyvät esineet, kuten lasit tai hajuvesipullot sukkiin, jotta ne ovat pehmustettuja, ja käytä liinavaatteita ja pyyhkeitä hauraiden, vaikeasti käärittävien esineiden, kuten lamppujen ja maljakoiden, pehmusteena. Kääri keittiössä tiskipyyhkeet veitset ja muut terävät esineet turvallisesti kiinni ja kiinnitä ne tähän kuminauhalla. Tulet hämmästymään siitä, kuinka monia jo käsilläsi olevia taloustavaroita voidaan käyttää pakkaamiseen.
 3. Pakkaa matkalaukkusi
  Voit pakata raskaita tavaroita matkalaukkuihin, koska niiden pyörien ansiosta niitä on helppo siirtää. Käytä matkalaukkuja tavaroiden pakkaamiseen laatikoihin, joita ei ole helppo kuljettaa, kuten kirjat ja raskaat tarjoiluastiat.
 4. Aseta laatikot tarpeen mukaan
  Pidä tilasi mahdollisimman selkeänä ja hallittavana asettamalla laatikoita vain silloin, kun olet valmis täyttämään ne. Kun laatikko on täytetty, vie se pakkausasemalle teippausta ja etiketöintiä varten.
 5. Värikoodilaatikot
  Säästä aikaa laatikoiden merkitsemisellä poimimalla arkki erivärisiä tarroja ja määrittämällä jokaiselle värille huone. Tällä tavalla pystyt tunnistamaan erittäin nopeasti, mitä on mentävä minne, eikä sinun tarvitse metsästää merkkiä joka kerta, kun suljet laatikon.
 6. Laita kohdehuoneet laatikoihin
  Toinen vaihtoehto on laittaa jokaiseen laatikkoon sen huoneen nimi, johon laatikko menee. Toinen asia, jonka voit tehdä, on etiketöidä laatikot sisällöineen, mutta se saattaa hämmentää muuttajia, joten suosittelemme sitä vain, jos muutat itse.
 7. Merkitse laatikot hauraiksi
  Se on erityisen tärkeää, jos olet palkannut muuttajia, koska he eivät tiedä olla erityisen varovaisia joidenkin laatikoidesi kanssa.
 8. Ota kuvia laatikon sisällöstä
  Ota nopea kuva laatikoiden sisältä pakkaamisen jälkeen siltä varalta, että joudut myöhemmin hölkkäämään muistiasi, missä ne ovat. Vaikka et ota kuvaan jokaista esinettä, sen pitäisi auttaa sinua saamaan yleiskuvan siitä, mitä kustakin laatikosta löydät.
 9. Kokoa liikkuva välttämättömyyskassi
  Pakkaa pieni kassi tai matkalaukku henkilökohtaisilla tavaroilla, joita tarvitset muuton aikana ja heti uuteen paikkaan saapumisen jälkeen, kuten tärkeät asiakirjat, lääkkeet, laturit, perushygieniatuotteet, muutama vaihtovaate. , jne.
 10. Kokoa liikkuva välttämättömyyslaatikko
  Perustavaralaatikko (tai avoin ensimmäinen laatikko) säästää järkeä ensimmäisenä yönä uudessa kodissasi. Ifillä pitäisi olla kaikki mitä tarvitset heti muuton jälkeen, kuten talouspaperit, wc-paperi, vesi, paperilautaset ja muovivälineet ja niin edelleen. Jos muutat pienen lapsen kanssa, sinun on lisättävä vaippoja ja ylimääräisiä vaatteita sekä suosikkileluja ja vauvanruokaa. Lemmikkieläinten ruoka- ja ruokakulhot, talutushihna, herkut ja puruluut, vuodevaatteet, hiekkalaatikko, siivouspussit ja lemmikkisi suosikkilelut on saatava helposti käsiksi.
 11. Säilytä laitteisto muovipussissa
  Kun purat huonekaluja, laita pienet tarvikkeet suljettavaan pussiin ja merkitse ne. Teippaa se huonekaluihin, joihin se kuuluu, tai pidä se kaikki yhdessä laatikossa.
 12. Olohuoneen pakkausvinkkejä
  Luo liikkuva luettelo arvokkaasta elektroniikasta
  Tämä sisältää television, tietokoneen ja muun elektroniikan. Jos palkkaat muuttoyrityksen, ota kuvia tietokoneestasi etukäteen. Nämä valokuvat voivat olla hyödyllisiä, jos tietokone on vaurioitunut kuljetuksen aikana ja sinun on tehtävä vaatimus.
 13. Kerää kaikki tuoteoppaat ja merkitse johdot
  Kun siirrät arvokkaita elektronisia laitteita, kuten tietokonettasi, kerää kaikki tuoteoppaat ja aseta ne turvalliseen pussiin. Merkitse johdot. Käytä alkuperäistä pakkausta, jos mahdollista.
 14. Varmuuskopioi tietokoneen kiintolevy
  Jos kuljetuksen aikana tapahtuu vaurioita, voit valmistautua varmuuskopioimalla kiintolevyn.
 15. Ota kuva television takaosasta
  Voi olla vaikea muistaa, mihin kaikki nuo johdot menevät. Kun televisio on edelleen kytkettynä, ota kuva sen takaosasta, jotta muistat, kuinka voit asentaa sen uudelleen myöhemmin.
 16. Käytä liikkuvaa peittoa television kuljettamiseen, jos sinulla ei ole alkuperäistä laatikkoa
  Ihannetapauksessa televisio tulisi kuljettaa laatikossa, josta se tuli
 17. Irrota hehkulamput lampuista
  Ne voivat rikkoutua kuljetuksen aikana. Käytä kuplamuovia ja pakkaa ne.
 18. Poista suurista esineistä se, mitä voit
  Kun siirrät suuria esineitä, poista suurista esineistä kiinnikkeet tai tarvikkeet kuljetuksen helpottamiseksi. Joissakin huonekaluissa on irrotettavat jalat tai selkänojat. Ota tyynyt ja tyynyt pois sohvaltasi. Voit pakata ne suuriin laatikoihin tai roskapusseihin. Jos käytät ammattimaisia muuttolaitteita, ne saattavat kutistaa joitain pehmustettuja huonekaluja.

96 Parhaat muuttovinkit – 2023

Kuinka siirtää makuuhuoneesi

 1. Älä tyhjennä lipastojen laatikoita
  Ota laatikot pois lipastosta, jätä tavarat sinne ja kiinnitä ne käärimällä laatikko muovikelmuun. Jos se ei ole liian painava, voit jättää laatikot lipastoon ja kääriä itse lipaston muovikelmuun.
 2. Jätä vaatteet ripustimiin
  Pidä vaatteet ripustimissa ja ryhmittele ne ja kääri ne suuriin roskasäkkeihin tai ripusta ne vaatekaappilaatikkoon.
 3. Rullaa, älä taita vaatteitasi
  Kun pakkaat vaatteita laatikoihin, rullaa ne taittamisen sijaan tilan säästämiseksi.
 4. Käytä suuria ulkokäyttöön tarkoitettuja roskapusseja
  Ne ovat riittävän suuria ja tukevia pitämään sisällään roikkuvat vaatteet, pyyhkeet, liinavaatteet, vuodevaatteet, täytetyt eläimet ja muut rikkoutumattomat lelut.
 5. Käytä kenkiin viinakaupan laatikoita
  Pullojen kuljettamiseen käytetyissä laatikoissa on välilevyt. Voit käyttää niitä pitämään kengät järjestyksessä. Kun olet siinä, harkitse kenkien pakkaamista pienillä esineillä tilan maksimoimiseksi.
 6. Aseta patjallesi sopiva lakana pitääksesi sen puhtaana
  Jos et käytä patjapussia patjan siirtämiseen, voit laittaa patjan päälle sopivan lakanan pitääksesi patjan puhtaana kuljetuksen aikana.
 7. Keittiön pakkaushakkeja
  Käytä kattiloita pienten esineiden säilyttämiseen
  Sen sijaan, että tuhlaisit ylimääräisiä laatikoita pienille keittiötarvikkeille, kuten mausteille ja vempaimille, täytä suuret kattilat ja muut suljettavat astiat niillä. Säästät tonnin tilaa.
 8. Pakkaa levyt pystysuoraan
  Levyjen pakkaaminen pystysuoraan varmistaa, että ne eivät todennäköisesti halkeile tai rikkoudu. Älä unohda kääriä niitä hyvin tai käyttää vaahtomuovipusseja.
 9. Laita välttämättömät kodinkoneet pyykkikoriin
  Laita heti tarvitsemasi pienet kodinkoneet (kuten kahvinkeitin ja leivänpaahdin) pyykkikoriin, jotta voit laittaa ne heti tiskillesi uudessa paikassa.
 10. Pinoa kattilat ja pannut
  Käytä suurta tai keskikokoista laatikkoa kattiloiden ja pannujen pinoamiseen. Laita pakkauspaperia niiden väliin. Täytä paperia tai astiapyyhkeitä aukkoihin, jotta kattilat ja pannut eivät pääse liikkumaan kuljetuksen aikana. Kääri lasikannet ja laita ne erilliseen laatikkoon.
 11. Pakkaa lasit ja astiat välilevyillä varustettuihin laatikoihin
  Tämä on turvallisin tapa kuljettaa niitä. Voit ostaa erikoisjakajia, jotka mahtuvat vakiolaatikoihin tai käyttää viinakaupan laatikoita hyppysellisellä tavalla. Kääri jokainen lasi pakkauspaperiin äläkä pino mitään niiden päälle.
 12. Kääri astiasi
  Helpoin tapa kuljettaa astioita ja tarjoiluvälineitä on kääriä alusta muovikelmuun ja asettaa se tasaisesti laatikkoon. Voit lisätä asioita päälle.
 13. Kääri veitset tiskipyyhkeisiin
  Rullaa jokainen veitsi täyteen pakkauspaperiarkille ja kääri sitten tiskipyyhe niiden ympärille ja kiinnitä koko asia kuminauhalla. Pakkaa veitset kyljelleen – ei koskaan ylöspäin.
 14. Sulata ja puhdista jääkaappisi
  Älä unohda sulattaa ja puhdistaa jääkaappisi päivää tai kaksi ennen muuttoa.
 15. Valmistele suuret kodinkoneet (jos siirrät niitä)
  Irrota ne, irrota letkut ja teippaa kaikki ovet kiinni. Tutustu vinkkeihimme lieden tai lieden, jääkaapin ja astianpesukoneen siirtämiseen saadaksesi täydellisen katsauksen kaikkien laitteidesi turvalliseen siirtämiseen uuteen kotiin.
 16. Pakkaa nesteet yhteen
  Paras tapa estää nesteitä vahingoittamasta arvoesineitä muuton aikana on pakata ne yhteen. Estä vuodot kiinnittämällä öljyjen ja kastikkeiden aukot muovikelmulla. Irrota yläosa, aseta kääre, aseta yläosa takaisin. Kääri yläosa ulkopuolelta lisää muovikelmua tai käytä suljettavaa muovipussia lisäsuojaksi. Jos käytät pahvia, käytä roskapussia laatikon vuoraamiseen.
 17. Käytä nesteiden pakkaamiseen muoviastioita
  Suosittelemme muovisten astioiden käyttöä nesteiden pakkaamisessa. Toisin kuin pahvia käytettäessä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että roiske vuotaa muihin esineisiin. Muovi varmistaa, että kaikki roiskeet nesteet ovat täysin erillään ja laatikot voidaan puhdistaa ja käyttää uudelleen. Jos sinulla ei ole muovisia kuljetusastioita, mutta haluat hankkia niitä, aloita haku kahdeksasta parhaasta muovisten kuljetusastioiden valmistajasta.

96 Parhaat muuttovinkit – 2023

Ruokasalipakkausvinkkejä

 1. Pura lamput
  Kuten olemme aiemmin maininneet, poista kaikki hehkulamput lampuistasi ja poista sitten harput. Kääri pohjat, harput ja hehkulamput erikseen. Laita ne yhteen laatikkoon, jossa on runsaasti kuplamuotetta tai paperia täyttääksesi laatikon tyhjät tilat.
 2. Kääri lampunvarjostimet erikseen
  Lampunvarjostimien käärimiseen voi käyttää pyyhkeitä, tyynyliinoja tai pehmopaperia. Ei karkeaa paperia tai sanomalehteä, sillä ne voivat vahingoittaa sävyjä. Kääri jokainen sävy erikseen, varsinkin jos ne on valmistettu herkistä kankaista, kuten silkistä. Kun asetat ne laatikkoon, voit pinota varjostimet, jos ne ovat erikokoisia.
 3. Älä käytä muovikäärettä pöytälehtiin
  Tämä johtuu siitä, että se voi vangita kosteutta ja vahingoittaa pöytääsi. Voit käyttää liikkuvia paperityynyjä, jos sinulla on niitä, tai peittoja. Jos käytät siirtolaitteita, anna heidän hoitaa se.
 4. Rullausalueen matot
  Jos käytät muuttoyritystä, he tekevät sen puolestasi. Voit jättää alueensi matot lattialle. Jos liikut itse, puhdista ja rullaa matosi. Ne kannattaa ladata lopuksi ja purkaa aluksi, jotta voit laittaa ne lattialle uudessa kodissasi ennen kuin huonekalut voidaan laittaa mattojen päälle.
 5. Taita verhot ja verhot
  Taita verhot ja verhot pituussuunnassa, jos käytät vaatekaappilaatikoita. Jos käytät tavallisia laatikoita, vuoraa ne ensin paperilla tai muovipussilla varmistaaksesi, että verhot tai verhot saapuvat puhtaina.
 6. Hanki oikeat laatikot taiteellesi
  Jos siirrät patsaita, suuria maljakoita ja peilejä tai arvokkaita maalauksia, varmista, että teet sen oikein. Useimmat suuret peilit, maalaukset ja kehystetty seinätaide eivät mahdu vakiolaatikoihin. Voit saada peili- ja kuvalaatikoita esimerkiksi U-Haulista. Muuttotarvikkeita myyvillä yrityksillä on myös mukautettavia laatikoita, jotka on suunniteltu suurille, litteille tavaroille. Ne ovat neljä erillistä pahvipalaa, jotka voit teipata yhteen. Jos haluat arvokasta ja korvaamatonta taidetta, harkitse taideteoksen lähettäjää. Ne on valmistettu kestävästä pahvista ja niissä on muovivuori ja irrotettavat vaahtomuovipaneelit. Ne ovat kalliita, mutta ovat sen arvoisia arvoesineiden pakkaamiseen. Jos käytät ammattimaisia siirtolaitteita, he saattavat tarjota laatikoita ja osaavat pitää huolta taiteestasi.

96 Parhaat muuttovinkit – 2023

Muuttovinkkejä: kylpyhuoneet

 1. Pakkaa välttämättömyytesi viimeiseksi
  Hammasharjat, deodorantit, hiustuotteet ja kaikki muut päivittäin käyttämäsi tuotteet voivat mennä liikkuvien tarvikkeiden pussiin muuttopäivänä.
 2. Pidä ensiapulaukku käden ulottuvilla
  Vahinkoja sattuu muuttopäivänä, joten jätä ensiapulaukku helposti saatavilla muuttopäivänä.
 3. Kääri pieni pala muovikäärettä esineiden ympärille, jotka voivat roiskua
  Estä roiskeet kuljetuksen aikana käyttämällä muovikäärettä saippuan, shampoon, puhdistustarvikkeiden ja muiden esineiden kannen kiinnittämiseen, joita et halua valuvan tavaroidesi päälle.
 4. Pakkaa pienet tavarat suljettaviin muovipusseihin
  Näin ne eivät eksy kuljetuksen aikana. Jos sinulla on niitä kylpyhuoneessasi paljon, sinun kannattaa merkitä pussit helpottamaan niiden purkamista.
 5. Vuoraa laatikot pyyhkeillä tai roskapusseilla
  Suosittelemme hygieniatuotteille, kodinkoneille ja kauneudenhoitotuotteille vuoraamaan laatikot roskilla tai pyyhkeillä lisäsuojaaksesi vuotoja tai rikkoutumista vastaan.
 6. Käytä pyyhkeitä särkyvien esineiden käärimiseen
  Kuten olemme aiemmin maininneet, käytä pyyhkeitäsi käärimällä niihin kylpyhuoneesi herkät esineet ja täyttämällä laatikoissa olevat tyhjät tilat. Älä unohda merkitä laatikoita herkäksi!
 7. Pakkaa käyttämättömät pyyhkeet roskasäkkeihin tai raskaisiin laatikoihin
  Voit lisätä pyyhkeesi painavien laatikoiden päälle, koska ne ovat kevyitä, tai laittaa ne roskapusseihin.
 8. Laita korusi munalaatikoihin
  Tämä kuulostaa oudolta, mutta siinä on järkeä. Se estää sotkeutumisen ja pariliitosten, kuten korvakorujen, sotkeutumisen. Teippaa vain laatikot kiinni, kun olet valmis.

96 Parhaat muuttovinkit – 2023

Muuttopäivän muuttohakkeja

 1. Muuttopäivä itsessään on erittäin väsyttävää – ja se voi myös olla erittäin stressaavaa.
  Nämä liikkuvat hakkerit auttavat sinua selviytymään siitä.
 2. Pakkaa muuttopäivää edeltävänä päivänä
  Viime hetken pakkaaminen voi hidastaa koko päivääsi. Aseta tavoitteeksi olla pakattu ennen kuin muuttajasi saapuvat tai on aika noutaa vuokra-auto. Näin voit keskittyä heti käsillä olevan tehtävän suorittamiseen.
 3. Pakkaa jäähdytin
  Varaa kylmälaukkuun helposti tarttuvia esineitä, jotka voivat pitää voimasi koko päivän ajan, kuten vesipulloja ja pikapurtavaa. Siirrä se mukanasi autossa muuttoauton sijaan, jotta pääset käsiksi siihen aina kun tarvitset.
 4. Tee suunnitelma pienille lapsille ja lemmikeille
  Jos lapsesi ovat liian nuoria auttamaan muuttopäivänä, paras tapa on antaa heille viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa lievittääksesi stressiäsi ja pitääksesi heidät turvassa. Sama koskee lemmikkejä. Jos voit, tee vaihtoehtoisia suunnitelmia pienimmillesi ja karvaisille – olette kaikki onnellisempia.
 5. Herätä aikaisin
  Muuttopäivänä on aina jotain viime hetken tekemistä. Välttääksesi turhan stressin, herää ajoissa ja anna itsellesi riittävästi aikaa ennen kuin muuttajat saapuvat kotiisi tai on aika noutaa vuokra-auto.
 6. Käytä liikkuvan päivän tehtävälistaa
  Pidä puhelimessasi tai paperilla tehtävälista kaikesta muuttopäivän aikana tehtävästä tehtävälistasta ja tarkista se päivän edetessä. Jotkut tehtävät ovat ilmeisiä, kuten kuorma-auton lastaus. Muut, jotka saatat unohtaa, kuten viimeinen läpikäynti tarkistaaksesi unohdetut tavarat tai jättää avaimet vuokranantajallesi.
 7. Pukeutua asianmukaisesti
  Sinun tulee liikkua helposti ja minimoida loukkaantumisriski. Housujen, pitkien hihojen, umpikärkisten kenkien ja ehkä jopa käsineiden käyttö vähentää mahdollisuutta saada naarmuuntumista ja viiltoa tai että raskas laatikko särkee jalkasi. Tennarit ovat parempi valinta liikkumiseen helposti, kun taas raskaat työsaappaat antavat sinulle lisätukea nilkkasi vääntymisen välttämiseksi. Jos olet aiemmin vaurioittanut niskaasi, selkääsi, polveasi tai lonkkaasi, harkitse lisäsuojavarusteiden, kuten tuen, käyttöä.
 8. Vapauta polku liikkujille
  Ennen kuin muuttajat saapuvat, vapauta heille polku tavaroidesi siirtämiseen ja pidä se vapaana loppuun asti. Etenkin suurilla esineillä et näe mitä edessäsi on. Poista kaikki jatkojohdot ja johdot, jotka voivat kompastua. Jos portaissasi on vino askelma, merkitse se ja varoita muuttajia.
 9. Pakkaa kaikki viime hetken tavarat
  Nyt on hyvä aika lopettaa välttämättömyystarvikkeiden laukku ja laatikko päivittäisten kylpyhuonetarvikkeiden ja ensimmäisen yön välttämättömyystarvikkeiden pakkaamiseen.
 10. Varmista, että matkapuhelimesi on ladattu
  Laturin tulee olla lähellä tai välttämättömien tarvikkeiden laukussa, mutta lataa puhelin täyteen edellisenä iltana. Tarvitset sitä logistiikan koordinoimiseen muuttajien kanssa ja tarvittaessa kommunikoimaan heidän kanssaan kuljetuksen aikana. Saatat joutua käyttämään sitä myös vuokra-auton noudon aikana (jos tarvitset esimerkiksi ohjeita).
 11. Ole paikalla tervehtimässä muuttajiasi ja hallitsemassa muutosta
  Anna muuttajille esittely talostasi tai asunnostasi. Voit osoittaa herkät laatikot (vaikka ne on merkitty, ja niiden pitäisi olla) ja huonekalut, jotka sinun on purettava. Jos haluat, miten tavarat ladataan, ilmoita siitä ajoissa. Näytä muuttajille, missä kylpyhuone on, jos he tarvitsevat sitä muuton aikana.
 12. Pidä suljettavat muovipussit käsillä
  Kun muuttajat purkavat huonekalusi, haluat pitää kaikki laitteistot, kuten ruuvit, järjestyksessä. Voit tehdä sen käyttämällä suljettavia muovipusseja. Merkitse myös ne, jotta tiedät, mikä laukku sopii mihinkin huonekaluun.
 13. Nosta laatikot kunnolla
  Jos osallistut lastaukseen, muista nostaa laatikot oikein loukkaantumisvaaran välttämiseksi. Jos et ole varma pääsetkö turvallisesti portaista alas tavaraa kantaessasi tai jos laatikko tuntuu liian raskaalta, pyydä apua.
 14. Varaa virvokkeita
  Tarjoa ehdottomasti vettä muuttohenkilöstöllesi, olivatpa kyseessä ammattilaiset tai ystäväsi ja sukulaisesi. Kaikkien tulee pysyä nesteytettyinä ja energisinä tämän intensiivisen harjoituksen aikana. Harkitse välipalojen, kuten pähkinöiden, proteiinipatukoiden tai voileipien, tarjoamista tien päällä.
 15. Älä ohita viimeistä läpikäyntiä
  Emme voi korostaa tätä tarpeeksi. Käy aina jokaisen huoneen läpi viimeistä katsetta varten. Tämä on vielä tärkeämpää, jos olet muuttamassa pois osavaltiosta tai kansainvälisesti. Avaa kaikki kaapit ja kaapit, tarkista kaikki ulkotilat. Jäljelle jäänyttä ei ehkä ole helppo saada takaisin etäisyyden vuoksi, jos uusi omistaja muuttaa heti sisään tai jos asunnossasi on toinen vuokralainen jonossa.
 16. Ota kuvia käyttömittareistasi
  Tämä ei ehkä ole ilmeistä, mutta sinun tulee ottaa kuvia vesi- ja kaasumittareiden lukemista. Sähköyhtiöt eivät aina saa loppulaskua oikein, joten voit tarkistaa sen oikeellisuuden laskun saatuasi ja saada todisteet laskutusvirheiden varalta.
 17. Ota kuvia tyhjästä asunnostasi (jos vuokraat)
  Kaikki vuokranantajat eivät ole rehellisiä ja läpinäkyviä.

96 Parhaat muuttovinkit – 2023

Viime hetken muuttotyöt

 • On hienoa, että sinulla on paljon aikaa siirtosi suunnitteluun, valmisteluun ja toteuttamiseen.
  se ei kuitenkaan aina mene niin. Noudata näitä siirto- ja pakkausvinkkejä, jos sinulla on kiire.
 • Aloita logistiikasta
  Mieti, miten pääset pisteestä A pisteeseen B, ennen kuin teet mitään muuta. Liikkeellä voi siivittää monia asioita, mutta ei tätä.
 • Pakkaa nyt ja lajittele myöhemmin
  Nyt on aika pakata, ei ajatella. Huolehdi arvoesineiden, särkyvien ja terävien esineiden asianmukaisesta käärimisestä, mutta älä painosta itseäsi järjestämään tai merkitsemään laatikoitasi – saat kaiken selville myöhemmin, kun sinulla ei ole tiukkaa määräaikaa.
 • Jätä joitakin tehtäviä muuttajille
  Jos työskentelet muuttoyrityksen kanssa, voit siirtää osan tehtävistä heille, kuten huonekalujen käärimisen ja viime hetken tavaroiden pakkaamisen laatikoihin. Tiedä, että tämä voi tarttua jonkin aikaa ja siten jonkin verran rahaa loppulaskuusi.
 • Vinkkejä purkamiseen
  Olet vihdoin saapunut, mutta paljon on vielä tehtävää. Näin voit lopettaa viivyttelyn ja nopeuttaa pakkausten purkamista.
 • Pura vain välttämättömät tavarat
  Tämä sisältää todennäköisesti välttämättömien tarvikkeiden laukun ja laatikon, jossa on päivittäiset kylpyhuoneesi tavarat, keittiötarvikkeet, vaatteet nukkumiseen ja seuraavana päivänä ja niin edelleen.
 • Tee keittiöstä ensimmäinen huone, jonka purat
  Kun keittiö valmistuu ensin, saat upean saavutuksen tunteen heti ja voit keskittyä helpommin purettavissa oleviin huoneisiin.
 • Anna itsellesi määräaika
  Varaa esittelyjuhlat tai rennompi tapaaminen muutaman viikon ajaksi muuton jälkeen. Tämä antaa sinulle määräajan kaikkien pakkausten purkamiseen.
 • Älä anna itsellesi vaihtoehtoa
  Tuntuuko päättäväiseltä? Kaada laatikon verran tavaraa sänkyyn tai kylpyammeeseen. Nyt sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tyhjentää kaikki ja laittaa kaikki pois.
 • Päästä eroon laatikoista tyhjentäessäsi niitä
  Heti kun laatikko on tyhjennetty kaikista esineistään, riko se ja kierrätä se. Tämä antaa sinulle fyysisen edistyksen merkin ja tyhjentää kaivattua tilaa uudessa kodissasi.

96 Parhaat muuttovinkit – 2023

Hakkerien purkaminen

 1. Laita kappaleita
  Musiikki tekee kaikesta paremman. Ohita televisio. Siitä tulee vain häiriötekijä. Laita hyviä kappaleita viihdyttämään itseäsi purkaessasi pakkauksia ja tarjoa kaivattua häiriötekijää yksitoikkoisuudesta.
 2. Tee vähän kerrallaan
  Älä stressaa itseäsi yrittäessäsi saada jokainen laatikko purettua heti. Tee tärkeimmät asiat. Keskity tekemään sen minkä pystyt. Pidä tauko purkamisistuntojen välillä tehdäksesi jotain hauskaa. Pakkauksen purkamiseen kuluu vain 10 tai 15 minuuttia kerrallaan. Kaikki tulee lopulta tehtyä.
 3. Tee (hauska) ruokasuunnitelma
  Ollaanpa totta: et aio tehdä ruokaa samalla kun asettuit sisään ja purat pakkauksia. Anna itsellesi lahjaksi syyllisyys ilman noutoruokaa, jotta voit keskittyä enemmän kaikkeen muuhun, mikä on tehtävä. Kokeile uutta paikkaa, jota olet aina halunnut kokeilla, tai nauti suosikkiruoistasi. Tee siitä hauskaa.
 4. Pidä tauko uudesta kodistasi
  Jos et kestä katsoa enää kaikkia noita laatikoita, mene ulos syömään tai tapaamaan uusia naapureitasi. Tutustu uuteen alueeseen kävelemällä naapurustossa. Tai pysy sisällä lukemassa kirjaa tai pomppaa kuplia juhlistaaksesi onnistunutta siirtoasi. Teit kovasti töitä!
 5. Liikkuvien hakkerien tarkoituksena on tehdä asioista hieman helpompaa itsellesi.
  Noudata yllä olevia ja huomaa, että siirtosi ei ehkä ole aivan niin huono kuin odotit sen olevan.
4.6/5 . 24 arvostelua

Kerro kaverillekin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Pinterest
Email
Katso lisää uusimpia

Kerro kokemuksestasi

Haluamme tehdä jokaisesta asiakaskokemuksesta Nettimuuttolla ainutlaatuisen. Kiitämme palautteestanne!

Nettimuutto

Kiitos tarjouspyynnöstänne!

Käsittelemme tarjouspyyntösi mahdollisimman pian.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet.  Lue lisää