Muuton onnistuminen riippuu suurelta osin huolellisesta pakkaamisesta, joka helpottaa niin muuttajien kuin muutto miestenkin työtä. Tässä selkeästi jäsenneltyjä vinkkejä, jotka tekevät muutosta sujuvamman:

 

 1. Pakkaa tavarat huolellisesti laatikoihin.
 2. Käytä vahvoja muuttolaatikoita erityisesti särkyvien tavaroiden pakkaamiseen.
 3. Suojaa tekstiilitavarat ja vaatteet, esimerkiksi pakkaamalla ne muovisäkkeihin.
 4. Varatkaa muuttoautolle parkkipaikka mahdollisimman läheltä asuntoa.
 5. Merkitse laatikoihin uuden asunnon huoneet, jotta kanto asuntoon on mahdollisimman sujuvaa.
 6. Jos tarvitset apua lamppujen, pesukoneiden tai muiden laitteiden irrottamisessa, ilmoita siitä etukäteen.
 7. Ilmoita myös etukäteen, jos muutossa on painavia tai erityisen kookkaita tavaroita.
 8. Vältä liian täysien laatikoiden pakkaamista, jotta ne voidaan pinota tehokkaasti muuttoautoon.
 9. Huomioi, että laatikoiden ei tule olla liian painavia yhden henkilön kannettavaksi ja kestettävä käsittelyä.
 10. Paikan päällä osista kasatut kalusteet on tarvittaessa purettava ja pakattava kuljetusvalmiuteen.
 11. Suojaa tekstiilit ja matot esimerkiksi jätesäkeillä, jotta ne pysyvät puhtaina muuton aikana.
 12. Suojaa huonekalut kulumiselta, lialta ja naarmuilta kelmuttamalla huonekalut ja kaapit.
 13. Asiakkaan tulee ilmoittaa meille varausta tehdessä, onko hissi käytettävissä ja onko hissin lastauspaikka maan tasolla vai onko pääsy hissille portaita pitkin. Lisäksi, mikäli hissin koko on pieni, eikä sitä voida käyttää suurten tai painavien esineiden kuljettamiseen, siitä on ilmoitettava etukäteen. Myös muissa kohteissa tulee ilmoittaa jos kohteessa on portaita.
 14. Mikäli muuton lähtö- tai määränpäässä on kosteutta tai hometta, siitä tulee ilmoittaa etukäteen, niin osaamme suojata työntekijämme asianmukaisesti.
 15. Jos tietoja siirrettävien tavaroiden määrästä ilmoitetaan tahallisesti tai tahattomasti vähemmäksi kuin todellinen määrä, palvelun hinta määritellään uudelleen.

   

 • Huom, muutettavien tavaroiden hankaantuminen, naarmuuntuminen tai likaantuminen ei kuulu tiekuljetusvastuuvakuutuksen piiriin.

 

Muuttolaatikot:

Toimitamme sovitusti muuttolaatikot ennen muuttoa. Tämä järjestely auttaa meitä suunnittelemaan reittejä ympäristöystävällisesti ja tarjoaa sinulle tarkemman toimitusaikataulun. Muuttolaatikoiden mukana voi myös tilata pakkaus- ja suojaustarvikkeita.

 

Pakkaamisen yleisohjeet:

Muuttolaatikoita pakatessa muista jättää tilaa kantokahvan aukon yläpuolelle, jotta laatikot voidaan pinota helposti neljän laatikon pinoissa. Voit valmiiksi pinota neljän laatikon pinoja, jotta muuttomiehet voivat siirtää niitä kätevästi muuttoautoon muuttokärryjen avulla. Särkyvien tavaroiden kuten astioiden ja koriste-esineiden laatikoihin on hyvä laittaa pehmusteita, ja astiat voi kääriä pakkauspaperiin sekä herkimmät esineet kuplamuoviin.

Pakkaa pehmeät materiaalit, kuten tyynyt, täkit ja peitot, tukeviin muovisäkkeihin. Voit myös käyttää suuria muutto- tai pahvilaatikoita näiden tuotteiden pakkaamiseen. Helposti likaantuvat huonekalut, kuten sohvat ja runkosängyt, kannattaa suojata muovilla. Huonekalujen sisältö, kuten hyllyt, kannattaa pakata muuttolaatikoihin ja kaappien sekä lipastojen ovet voi sulkea kätevästi kiristekalvolla. Kelmutus helpottaa useiden kalusteiden kantamista ja suojaa niiden pintoja. Irtohyllyt voi pakata muuttolaatikkoon tai kelmuttaa nipuiksi. Kaikki irtaimisto tulee olla pakattuna ennen muuton alkua siististi ja niin, että tavarat kestävät muuton ja mahdollisesti pienen siirtymisen ajon aikana.

 

Kodinkoneet:

Turun Muuttopalvelun muuttoihin sisältyy myös kodinkoneiden muutto, kuten pesukoneen, astianpesukoneen, television ja mikroaaltouunin. Huomioi, että irrotat kytkennät ennen muuttoa ja kytket laitteet vasta uudessa asunnossasi. Voit teipata kodinkoneiden letkut ja kaapelit kiinni laitteisiin.

Pesukoneen kuljetustuki pitää olla kiinnitettynä ennen pesukoneen siirtoa, rumpu ei saa päästä siirtymään paikaltaan kuljetuksen aikana. Astian- ja pyykinpesukoneista pitää tyhjentää vesi, irrottaa sähkö- ja vesiliitännät valmiiksi ennen siirtoa.

 

Huoneistovarasto ja autotalli:

Huoneistovarastot ja autotallit voivat kätkeä paljon tarpeetonta tavaraa, joka on helppo unohtaa muuton keskellä. Voit valmiiksi nostaa ulkoiluvälineet, polkupyörät ja lastenvaunut pihalle, ja muun varastossa olevan irtaimen voit pakata muuttolaatikoihin. Muutto tarjoaa myös oivan tilaisuuden kierrättää tarpeetonta tavaraa. Lue lisää tarjoamastamme kierrätyspalvelusta!

 

Tavaroiden merkintä:

Helposti särkyviä esineitä sisältäviin laatikoihin ja pakkauksiin selkeästi merkintä “SÄRKYVÄÄ”. Tavarat, joita ei siirretä tai oteta mukaan muuttokuormaan, on syytä myös merkitä esim. “EI SIIRRETÄ”. Merkitse myös laatikoihin teipillä tai tarroilla, mihin huoneeseen ne on tarkoitus kantaa.

 

Muuta huomioitavaa:

Kannettavat arvoesineet, aseet, lemmikit ja elävät kasvit tulee muuttaa erikseen omatoimisesti. Irrotettavista tai purettavista kalusteista tulee mainita etukäteen, jotta muuttomiehet osaavat varata tarvittavat työkalut ja varusteet mukaan.

 

Muuttopäivänä:

Muutto on erittäin raskasta ja stressaavaa, mutta kaikki muuttomiehemme ovat erittäin kokeneita ammattilaisia ja osaavat työnsä. Muuttomiehet ilmoittavat tulostaan antamaanne puhelinnumeroon hieman ennen paikalle saapumista. Kun muuttomiehet saapuvat on hyvä asiakkaan mennä neuvomaan pysäköinnissä. Tämän jälkeen tavarat lastataan autoon ja kuljetetaan uuteen kohteeseen, jos muuttomatka on pitkä, muuttomiehemme ilmoittavat aikataulu päivityksiä päivän mittaan. Kaikki antamamme ajat ovat aika-arvioita ja ne saattavat muuttua, pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä. Odotamme, että asiakkaamme kohtelevat muuttomiehiämme asianmukaisesti ja kohteliaasti muuton aikana. Osa muuttomiehistämme ovat ulkomaalaistaustaisia, mutta emme silti hyväksy rasismia tai huonoa kohtelua missään muodossa. Kohtelemme jokaista asiakasta kunnioituksella ja odotamme asiakkailtamme samaa.

 Jos muutossa sattuu vahinko tai palvelun laatu ei vastaa odotuksia, reklamaatiot ja vahingot on ilmoitettava muuton yhteydessä. Muuttovaurioista tulee tehdä kirjallinen valitus mahdollisimman pian, kuitenkin enintään seitsemän vuorokauden kuluessa muutosta osoitteeseen: [email protected].

Arvioi tämä page

Puh. 050 553 5367

Nettimuutto

Kiitos tarjouspyynnöstänne!

Käsittelemme tarjouspyyntösi mahdollisimman pian.

Kerro kokemuksestasi

Haluamme tehdä jokaisesta asiakaskokemuksesta Nettimuuttolla ainutlaatuisen. Kiitämme palautteestanne!

Nettimuutto

Kiitos tarjouspyynnöstänne!

Käsittelemme tarjouspyyntösi mahdollisimman pian.